dilluns, 28 de setembre del 2009

Distrito 9, un film de Neill Blomkamp

















Aquests dies tenim als cinemes la darrera producció de Peter Jackson: Distrito 9, una pel·lícula de ciència ficció amb cos i sense esquerdes, com feia temps que no teniem ocasió de veure a la gran pantalla. Un guió fresc, una idea nova i un còctel de divertides concesions al cimena bandarra de sèrie B aromatitzat amb un munt d'evocacions al manga japonès. Peter Jackson i el director, Neill Blomkamp, que per cert s'estrena com a tal al gran format, estaven treballant plegats al projecte de portar el videojoc Halo al cinema, una pel·licula que té prevista la seva estrena l'any 2012,... i com qui no vol la cosa, a mig camí es treuen de la màniga aquesta petita obra mestra.

L'argument de Distrito 9 és una trama político-conspiranoica d'experiments secrets sobre uns alienígenes i la seva tecnologia, que accidentalment aterren a Sudàfrica sense cap mena de pretensió hostil contra l'espècie humana. Els humans, doncs, acaben convertits en els dolents de la pel·lícula i la nau queda reclosa durant prop de 30 anys al disctricte 9, una mena de despietat camp de concentració, aïllat de la resta del món i custodiat sota el més estricte secret militar. Com us deia, un divertimento inspirat a un videojoc que acaba convertit en un important referent de ciència ficció. La pel·lícula queda totalment oberta a una segona part o, qui sap? En el millor dels casos fins i tot una sèrie televisiva, tal com va passar ara fa 13 anys amb Stargate. De fet s'ha de dir que Neill Blomkamp va ser un dels principals responsables del efectes especials a la coneguda telesèrie sobre aquesta pel·lícula protagonitzada per Richard Dean Anderson.
Us deixo el trailer de Distrito 9 i, tot seguit, un avançament de Halo, que fa molt bona pinta!

dijous, 10 de setembre del 2009

Nou integral de Terminal City

















Una ciutat que porta 40 anys morta. Les persones vagaregen pels seus carrers com si res no hagués succeït, però el futur ja no existeix. Un munt de protagonistes, tots ells antics mites d'un star system que ja no té sentit, perquè els espectacles han canviat, i les persones ni tan sols tenen la capacitat de somiar per si mateixes. Drogues d'efectes poc previsibles, com l'electrocaïna. Zoològics evolutius, d'espècies animals tormentades per una diversitat genètica forçada i manipulada.
Així és Terminal City, la ciutat magistralment portada a les vinyetes, l'any 1997, pel dibuixant nordamericà Michael Lark, conegut sobretot per la sèrie batmaniana Gotham Central, que es va publicar entre 2003 i 2006.
Terminal city és una història retro-futurista del guionista canadenc Dean Motter, el creador de Mister X. Un futurisme de regust pulp, a l'estil dels anys 20 i 30 del segle XX. La ciutat és, en realitat, el paradigma de qualsevol ciutat, i tota l'acció es concentra a un emblemàtic hotel, l'Herculean Arms, on s'hi aboquen les vides dels protagonistes de la història. Unes vides patètiques a un món aparentment fictici que podria haver estat perfectament real.
Als EEUU, DC Comics el va publicar originalment en 9 capítols a la seva línia VERTIGO. L'any 2000, Norma Editorial l'editava a Espanya en tres volums, i ara Planeta de Agostini Comics ens l'ofereix en edició integral: 232 pàgines a color en llibre rústic que trobareu per 17 euros.

Related Posts with Thumbnails