dimarts, 31 de març del 2009

Cifré & Cifré, històries inoblidables


Exposició Cifré & Cifré, històries inoblidables. Al Museu del Joguet de Catalunya de Figueres. Es tracta d'una exposició d'originals de dos dibuixants històrics del còmic català, els Cifré: pare i fill. Es pot visitar fins al 19 d'abril a la Sala Oberta del Museu del Joguet de Figueres. El pare, Guillermo Cifré (1922-1962) creador entre d'altres de memorables personatges com El Reporter Tribulete va ser un dels dibuixants d'Editorial Bruguera a revistes com Pulgarcito i DDT fins que, amb altres dibuixants del grup, com Escobar o Peñarroya, va muntar un petit cop d'estat a l'editorial i tots ells van publicar pel seu compte la revista Tio Vivo. A l'exposició podem contemplar diverses tires i portades d'aquestes publicacions, així com fotografies de l'època. Pel que fa a l'obra del fill, Guillem Cifré, a l'exposició hi ha els originals de tires, dibuixos, petites escultures, diorames i algunes animacions per a programes de televisió com ara "Planeta Imaginario", que es feia a TVE cap al 1975, "Basura", de Canal Plus, o un clip que recentment s'ha emès a "L'hora del lector", de TV3.
Guillem Cifré ha publicat a revistes com El Víbora o El Papus, i paral·lelament a aquesta exposicó estrena la 2ª entrega d'Artfòbia, un llibre d'il·lustracions que recull les tires presentades al suplement de cultura del diari Avui entre 2004 i 2008: tires sobre temàtica cultural, llibres, arts, etc. Actualment en Guillem Cifré també té una exposició itinerant de la Diputació de Barcelona, Guillem Cifré, L'home i el Llibre per a les biblioteques que mostra les il·lustracions actuals del suplement Cultura de l'AVUI. Ara mateix a la Biblioteca de Viladecans fins al 15 d'abril.
Clicant aquest enllaç us podeu descarregar el catàleg en pdf d'Editorial Sins Entido sobre l'exposició Artfobia d'en Guillem Cifré.
Aquí us deixo també un video amb els comentaris sobre l'exposició de Figueres i la presentació del llibre, fet per Tramuntana TV:

Related Posts with Thumbnails