dijous, 11 de febrer del 2010

iCòmics amb la PSP










En plena efervescència tecnològica dels e-readers, com el flamant ipad d'Steve Jobs, i seguint el contra-corrent ecologista que convida a diversificar els usos dels nostres vells dispositius tecnològics, ara podrem utilitzar les consoles PSP per a llegir còmics.
En realitat ja era possible descarregar els còmics a les consoles en format pdf, i llegir-los mitjançant aplicacions homebrew; el que ha fet ara Sony és mirar de treure un bon tall d'aquest pastís alhora que dona un valor afegit a l'experiència de visualització: Inicialment han establert convenis amb diverses editorials del sector i, a preus variables que parteixen d'una tarifa mínima d'1 dolar pels títols més econòmics, ja és possible descarregar de forma legal historietes de factories com Marvel, Rebellion o Disney. L'invent ja està funcionant a ple rendiment al món anglo-saxó des del passat mes de desembre, i al llarg d'aquest any 2010 aniran sortint els primers títols en alemany, francès, castellà i italià.
Habilitar la nostra PSP per aquesta prestació només requereix dues coses, tenir instal·lada la versió 6.20 de firmware de la consola i descarregar-nos gratuitament el programa Autoflow Viewer, que el trobareu a http://www.playstationcomics.com, on a més podreu anar veient els títols que surten a la venda. A més, si entreu a la versió en anglès de la pàgina, trobareu uns quants còmics en descàrrega gratuita que permeten experimentar com funciona el sistema.
No hi faltarà qui pensi que treure el còmic del seu suport habitual en paper és un atemptat a les qualitats del dibuix però, com a contrapartida, l'Autoflow Viewer ens ofereix experiències la mar de frikis, com practicar zooms sobre les vinyetes, escombrats panoràmics automatitzats que segueixen el camp visual dels personatges, pantalles que tremolen quan hi ha una explosió o l'acompanyament musical de les històries. Com a mínim curiosa, aquesta nova forma de llegir tebeus digitals amb la PSP.

Related Posts with Thumbnails