dilluns, 8 de febrer del 2010

Pandorum, ja en Blu-ray

Amb el pas del anys i un llarg treball al darrere, Paul Anderson s'ha acabat convertint en el gurú del subgènere survival horror als cinemes. Primer es va autoproclamar fill espiritual de Ridle Scott a través de pel·lícules com Alien vs. Predator i Soldier, que rememoren respectivament l'Alien i el Blade Runner de Scott. Però mentre això passava creava també el seu propi llenguatge, per exemple portant el videojoc Resident Evil al cinema, del qual ja porta estrenats tres episodis i un quart, Resident Evil: Afterlife, que podrem veure aquest 2010. Però entretant no arriba, i per anar fent boca, tenim la seva darrera producció: Pandorum.













Pandorum transcorre als laberints inacabables i asfixiants d'una nau perduda més enllà de l'univers conegut. 60.000 passatgers i 20 milions d'espècies al seu interior, són tot el que quedava de la vida a la terra, temps enrere extingida, però quan els protagonistes desperten de la seva hivernació, no només no saben on són ni que fan, sinó que tampoc troben res de la càrrega original de la nau, tot i que, poc a poc, descobriran que tampoc no estan del tot sols.
La cinta va a càrrec del jove director alemany Christian Alvart i una nòmina d'actors encapçalada per Dennis Quaid i Ben Foster. Una acurada ambientació post-industrial de marcat accent gòtic, 54 platós submergits a una foscor claustrofòbica i una il·luminació de flaixos enlluernadors, garanteixen 108 minuts de confusió i terror a 800 milions de km de la Terra. La cinta va passar força desapercebuda per les cartelleres catalanes durant el novembre de 2009,... amb prou feines va estar un parell de setmanes a les sales. Ara, però, ja la podem trobar en Blu-ray i gaudir-la a casa, com a mínim per ara en versió de lloguer,... encara no l'he vist a les botigues, tot i que l'anunciaven per a finals de gener. Suposo que serà qüestió de dies, el funcionament de les distribuidores és sempre un petit i incòmode misteri.

Related Posts with Thumbnails