diumenge, 21 de setembre del 2008

Recordant Michael Turner

L'estiu de 2008 el càncer es va emportar el dibuixant nordamericà Michael Turner, quan només tenia 37 anys. Malgrat la seva joventut ja s'havia convertit en un mite, conegut com a l'il·lustrador d'espectaculars portades per a personatges clàssics del còmic de superherois, com el llovató de la Patrulla X, Spiderman, Superman, el Capità Amèrica o Flash Gordon; però també molt popular per haver desenvolupat personatges més novedosos com Witchblade, Fathom o Soulfire, des de la seva pròpia companyia: Aspen MLT.















El personatge de Witchblade va ser el precursor d'una nova modalitat d'heroïna super-sexy i extremadament violenta que ha gaudit d'incontables rèpliques als móns del còmic i el videojoc. Sobre ella es va fer una sèrie d'animació manga, i també una sèrie televisiva força deplorable. L'any 2010 ha d'arribar també als cinemes, de la mà de Top Cow i Platinum Studios, però poca cosa se'n sap fins ara, només que el paper de Witchblade ha caigut en mans de l'esculturada Jessica Alba i que la gran quantitat d'epidermis femenina visible la farà no apta pels menors.











Però si tornem al còmic, que al cap i a la fi és el mitjà propi de Michael Turner, a les llibreries podeu trobar en aquests moments diversos volums de les sèries de Fathom i Soulfire, tots publicats actualment per editorial Norma, a un preu que oscil·la entre 10 i 13 euros la peça. Sobre Soulfire, una suggerent història de fades, dracs i arts marcials, trobareu tres volums publicats l'any 2006. De publicació més recent són les històries de Fathom, una fantasia en 9 volums de móns submarins que evoca de retruc l'antic mite de l'Atlàntida.

Deixo tot seguit el meu modest homenatge personal amb aquesta selecció d'imatges de Soulfire:

Related Posts with Thumbnails