dijous, 8 de gener del 2009

Novetats a l'univers Tolkien


Des que J R Tolkien, el creador d'El Senyor dels Anells, va morir l'any 1973, no han deixat d'aparèixer amb relativa freqüència obres pòstumes de la seva autoria. Es diria que cada vegada que el seu fill, Christopher, puja a les golfes de casa per posar una mica d'ordre, es troba amb una novel·la inèdita del pare. Costa de creure, però el cas és que ara ha aparegut La llegenda de Sigurd i Gudrun, la saga nòrdica de Sigurd el Völsung i la caiguda dels Niflungs. No és doncs una narració més de la terra mitjana: diuen que Tolkien la va escriure a la dècada dels anys 30, abans de donar llum a El Hòbbit i El Senyor dels Anells. I diuen també que cap al mes de maig la tindrem a les llibreries.

Entretant, els addictes a l'univers Tolkien podeu invertir els vostres diners en altres novetats editorials, com una nova edició d'El Hobbit per a col·leccionistes il·lustrada per Alan Lee, amb 26 llàmines a color i 38 en blanc i negre.












I si la voleu complementar amb un llibre de continguts ben feixucs, la millor opció és, sens dubte, la nova publicació d'Eduardo Segura, un dels més prestigiosos especialistes en l'obra de Tolkien: J.R.R. Tolkien: Mitopoeia y Mitología, Reflexiones Bajo la Luz Refractada. Sota aquest llarg títol i en clau d'assaig, Eduardo Segura ens presenta el resultat de llargs anys d'investigació que l'han portat a concretar un complet corpus filosòfic que parteix de la poesia de Tolkien, on el coneixement empíric queda seriosament qüestionat com a via útil en la comprensió del món. El publica a Espanya Portal Editions i val 22 euros. El Hòbbit per a col·leccionistes, il·lustrat per Alan Lee, el trobareu per 35 euros i el publica Minotauro.
Related Posts with Thumbnails