dilluns, 25 de gener de 2010

001 Ediciones arriba al mercat espanyol

L'editorial de còmics italiana 001 Ediciones s'ha decidit a obrir-se camí al mercat espanyol tot presentant tres publicacions de còmic europeu: El primer volum de Luxley, una ucronia fantàstica que especula sobre una Europa que al segle XII va ser colonitzada pels indis americans mentre els reis europeus es buscaven problemes amb l'Orient Mitjà (com sempre) Al final sembla que només Robin Hood podrà lliurar els cristians del jou salvatge de les tribus arribades de l'Atlàntida. La idea, o sigui el guió, és de Valerie Mangin, qui va tenir l'encert de triar els dibuixos de l'alacantí Francisco Ruizgé: per a mi almenys tota una agradable descoberta,.... boníssim. La sèrie es va gestar l'any 2004 i ja ha estat publicada a França, Holanda i Itàlia; actualment Ruizgé treballa a la cinquena i última entrega. L'edició espanyola constarà de dos volums, aquest primer que ja està a la venda compila els tres primers de l'edició francesa original en 160 pàgines a color i tapa rústica. Val 16 €.

La segona obra que presenta 001 Ediciones a la seva estrena espanyola és Ultima lección en Gotinga, del piamontès Davide Osenda, una història ambientada a la dictadura nazi que tracta sobre problemes i teoremes matemàtics, com el teorema de l'incompletitud de Gödel, un curiós còmic que va causar gran sorpresa abans fins i tot de la seva publicació, en una exposició al Festival de Matemática de Roma 2008. Volum únic de 80 pàgines a color.

I finalment, l'estrena de 001 Ediciones que més m'ha cridat l'atenció és Holmes:
L'ocasió mediàtica per posar al mercat aquest còmic és excel·lent, donada l'estrena als cinemes del film sobre el detectiu de Baker Street dirigit per Guy Ritchie. Aquesta migració al còmic de Sherlock Holmes és un guió magistral, amb tota la tensió, el misteri i la solidesa narrativa que mereix tan il·lustre personatge. L'autor és Luc Brunschwig, editor de la francesa Futuropolis i conegut sobretot per La memòria a les butxaques, obra publicada a Espanya per Norma. Els dibuixos, a tinta aigualida, obra del també francès Cècil, acaben d'arrodonir la impecable ambientació d'època d'aquest tebeu. Fins ara s'han publicat dues entregues de Holmes a França, 001 Ediciones les posa a la venda a Espanya totes dues en un volum únic de 80 pàgines al preu de 13 euros.

1 comentari:

Eloi Puig ha dit...

Hmm. molt interessant el "Luxley"... miraré comprar-lo... el tema m'atrau molt!

Merci per l'info!

Related Posts with Thumbnails