diumenge, 15 de febrer de 2009

Julio Cortázar il·lustrat

El passat 12 de febrer es commemoraba el 25è aniversari de la mort de Julio Cortázar, una bona excusa, com qualsevol altra, per refrescar la memòria del que va ser i podria haver estat, més enllà de modes o tendències. Si us ve de gust practicar aquesta actualització us suggerim una ullada a les obres il·lustrades de Cortázar que té publicades al nostres país Libros del Zorro Rojo. Concretament són tres obres: El Perseguidor, Reunión i Discurso del Oso.
El Perseguidor, una obra mestra de la narrativa del segle XX, ambientada al París existencialista dels anys 50, a ritme de jazz i amb les inspiracions del dibuixant argentí José Muñoz, autor d'obres gràfiques mítiques com Europa en llamas, Billie Holiday o Sudor sudaca, i creador del que fòra el personatge més famós del còmic policial durant els anys 70: Alack Sinner.


Reunión, que narra el naixement del mite del Che Guevara des que desembarca a Cuba per convertir-se en la icona de la Revolució Cubana. Una de les obres fonamentals del Julio Cortázar més compromès, il·lustrada en aquest cas per un altre gran mestre del còmic argentí, Enrique Breccia, autor també d'una biografía integral del Che que recentment s'ha publicat a l'Estat Espanyol, en edició revisada i definitiva, a càrrec d'Historietas Argentinas.
I finalment Discurso del Oso, una deliciosa incursió de Cortázar a la faula infantil a través d'un os urbanita que es passa el dia amagat als ulls de la gent, dins les canonades d'un edifici, i surt d'expedició a la nit per tal d'intentar comprender alguna cosa de les ciutats dels humans. En aquest cas l'il·lustrador és el madrileny Emilio Urberuaga, el creador del mític Manolito Gafotas. Podeu triar edició en català o castellà i el trobareu per 13 euros. Reunion, il·lustrat per Enrique Breccia, val 15 euros, i pel que fa a El Perseguidor, la més extensa de les tres, us avancem que valdrà uns 22 euros però no la trobareu a les llibreries fins la propera tardor.Related Posts with Thumbnails