dimecres, 11 de febrer del 2009

Buffy Omnibus


L'any 1992 es va estrenar als cinemes Buffy Caçavampirs, una història del guionista Joss Whedon sobre una estudiant de secundària, una noia rosseta i aparentment inofensiva que es troba sobtadament abocada al repte de lluitar contra les forces del mal. Buffy esdevindrà així el terror dels més temibles vampirs i altres bèsties abominables sorgides de la Boca de l'Infern, situada just a sota de l'escola. 5 anys després, l'any 1997, just quan es publicava la primera novel·la de Harry Potter, la Warner Bros Television Network s'aventurava a produir una telesèrie amb les històries de Buffy, amb tant d'encert que ben aviat es va convertir en una sèrie de culte amb una permanència en antena de 7 temporades.

Les històries de Buffy tenen l'encant de trencar amb molts convencionalismes del terror: El més evident és que la noia rosseta i indefensa sempre sol ser la víctima ploranera de la pel·lícula, i en aquest cas és tot el contrari. Però sobretot és trencadora la gran habilitat de Joss Whedon per conjuntar, sense estridències ni faltes de respecte pels gèneres, les històries d'adolescents amb tota la parafernàlia mística, heroica i colpidora del cinema fantàstic, una combinació que després van explotar fins l'avorriment els Harry Potters de J. K. Rowling i els ensucrats Crepuscles de Stephenie Meyer.
Les històries de Buffy van començar a arribar a Espanya l'any 2004 en forma de llibres i còmics, i diuen que pel 2010 arribarà als cinemes una versió renovada de la pel·lícula original de 1992, amb guió del propi Joss Whedon. Entretant això passa o no passa, l'editorial Norma s'ha proposat publicar l'obra integral en còmic, amb capítols inèdits fins ara a Espanya i compilats en rigorós ordre cronològic. El primer volum ja és a la venda, amb dibuixos de Paul Lee i Eric Powell, un llibre rústic amb 320 pàgines a color que trobareu per 23 euros. Amb periodicitat trimestral aniran apareixent nous volums, de forma paral·lela a la seva publicació als EEUU.

Related Posts with Thumbnails