dimecres, 25 de març del 2009

Els somnis de la societat produeixen monstres


Quan sentiu notícies com que un noi ha entrat a l'escola amb una escopeta i ha matat un bon grapat dels seus companys, penseu només que això és culpa exclusiva del noi o, addicionalment, rumieu també que tota la nostra societat n'és responsable per haver engendrat persones malaltisses i traumatitzades?
El tema no té cap gràcia, però al davant de noticies com aquesta sovint no hi ha més alternatives que riure o plorar, i Edicions La Cúpula publica dues històries, més còmiques que tràjiques, que ens conviden a reflexionar sobre les agressions psicològiques que poden acabar empenyent un jove a fer aquesta mena de bestieses. La primera d'elles és El resentido, del dibuixant i guionista alacantí Juaco Vizuete, una novel·la gràfica submergida a la intimitat d'un estudiant amb quatre ulls i la cara castigada per l'acné, que és la rialla de totes les noies del campus universitari i acaba convertit en un maníac perseguit per la policía.














No menys aterridora és la reflexió que suggereix Apocalipsis friki, del nordamericà Peter Bagge. És la història de dos amics: Perry, un programador informàtic introvertit i neuròtic, i Gordo, un freelance que a hores lliures exerceix de camell. Tots dos se'n van a les muntanyes de Seattle, per passar el cap de setmana, quan Corea del Nord decideix emprendre un atac nuclear contra els EEUU. Tot i ser un escenari força improbable, la dramàtica situació ens acaba mostrant la cara més despietada d'aquests dos mosquits inofensius de la societat, lluitant sense escrúpols per sobreviure enmig d'un món bucòl·lic immers a l'anarquia.












Son dos còmics en blanc i negre que publica La Cúpula. La integral en 196 pàgines dEl Resentido, de Juaco Vizuete, la trobareu per 18 euros. 13 euros val Apocalipsis friki, de Peter Bagge.
Related Posts with Thumbnails