divendres, 20 de març del 2009

Lara Croft? ...No, és Agustina d'Aragó!

Agustina Raimunda María Saragossa Doménech va néixer l'any 1786 a Barcelona, o potser a Reus, i pel que expliquen les nombroses llegendes sobre la seva intervenció a la Guerra del Francès devia ser una dona d'un coratge molt especial. Diuen, per exemple, que va estar al destacament català que va foragitar els francesos d'El Bruc. I la gesta que li va valdre la popularitat més universal va ser la defensa de la ciutat de Saragossa, al peu d'un canó de grans dimensions, durant els setges de l'any 1808. Des d'aquell dia tots la coneixem com Agustina d'Aragó i el seu mite ha estat font d'inspiració permanent d'artistes i poetes.













Ara els publicistes aragonesos de 1001 Ediciones, Fernando Monzón i Enrique Mendoza, s'han decidit a portar-la al còmic amb una novel·la gràfica de marcat esperit cinematogràfic. Tant és així que la productora finlandesa Wrek a Movie s'ha interessat per la idea i volen adaptar el còmic al cinema.



Sexi i violenta, així és com els autors han concebut l'Agustina del segle XXI. Diu una de les llegendes que el General Wellington li va regalar un parell de pistoles, de manera que no ens ha d'estranyar si la veiem amb una d'elles a cada mà: No és Lara Croft, és Agustina d'Aragó, però el vertígen d'aquesta nova història és tan intens com el de la pròpia Tomb Raider. L'escenari, l'Espanya de la Guerra de la Independència, per on Agustina campava pletòrica d'energia, fins que va conèixer la mort a la ciutat de Ceuta amb 71 anys d'edat. Les llegendes i els fets històrics reals es barregen inevitablement, però el que fa bona aquesta història és la seva voluntat de trobar la veritable dona que va viure al darrere del mite.

Related Posts with Thumbnails