divendres, 20 de març del 2009

Que corri la sang!

Els addictes a les històries de vampirs estem de festa per celebrar la publicació de dues excel·lents novetats editorials. La primera d'elles ja feia temps que l'esperàvem, és la publicació en castellà de Baltimore, o el soldadito de plomo y el vampiro, obra de dos grans mestres que uneixen les seves forces: el dibuxant Mike Mignola i el novel·lista Christopher Golden.
Aquesta il·lustre associació ja tenia precendents quan Golden va escriure sobre Hellboy, un dels personatges més reeixits de l'univers Mignola. La història de Baltimore estava pensada com una novel·la gràfica, però l'admiració de Mignola per Golden el va portar finalment al format de llibre il·lustrat: 150 il·lustracions en blanc i negre acompanyen aquesta esgarrifosa història ambientada en la 1ª Guerra Mundial, quan Lord Heny Baltimore és mossegat per un vampir que acaba amb tota la seva família i l'aboca a una cacera a vida o mort.

A vida o mort és també la segona novetat editorial que us volem comentar. Es tracta d'El Príncep de la Nit, del dibuixant i guionista Yves Swolfs. Edicions Glénat publica (en castellà) un àlbum integral que aplega els sis volums de la història completa: La maladicció que pesa sobre la familia Rougemont, condemnada a enfrontar-se eternament, generació rere generació, amb el terrible Vladimir Kergan. Vincent de Rougemont, l'últim dels Rougemont, té el repte d'acabar amb el vampir o veure com el seu llinatge desapareix per sempre. Aquest integral consta de 296 pàgines a color que trobareu per 24 euros, a partir del 17 d'abril. La novel·la il·lustrada Baltimore, o el soldadito de plomo y el vampiro, de Mike Mignola i Christopher Golden, val 21 euros i la publica Suma de Letras.
Aquí us deixo un slide amb 46 detalls d'El Príncep de la Nit:

Related Posts with Thumbnails