dissabte, 16 de maig del 2009

El Peter Pan de Loisel en volum integral













De les interessants novetats que ha presentat Edicions Glénat per al 27è Saló del Còmic de Barcelona, em ve de gust comentar el Peter Pan de Régis Loisel, una interpretació del mite clàssic de Peter Pan lliure, sense sucre ni treva a la moralitat. Sempre respectuosa amb la narració original de sir James Matthew Barry, això sí, però no és precisament recomenable pels menors. Si no us fa res descobrir que la mare de Peter Pan era una prostituta alcohòlica dels suburbis de Londres, segurament també estareu encantats de saber com va perdre la mà el Capità Hook o tants altres detalls que responen a molts interrogants que deixa oberts el relat clàssic. Des d'un punt de vista filosòfic, el Peter Pan de Loisel és també una actualització conceptual del Complex de Peter Pan; és a dir, la voluntat de no créixer mai. Una actualització gens sobrera, ni que sigui perquè el món ha canviat molt des de 1904, que és quan Matthiew Barry va escriure Peter Pan.

Si és que un mestre només pot tenir una obra mestra, sens dubte hauríem de dir que Peter Pan és l'obra mestra de Loisel, el producte de 15 anys de treball d'aquest excel·lent dibuixant i guionista francès tocat per la vareta màgica de Walt Disney Studios amb films com Atlantis o Mulan. Si deixem a una banda les excel·lències del guió, els dibuixos són d'una bellesa espaterrant, treballs de l'espai detallats i generosos, colors càl·lids i formes suugerents i voluptuoses. A França, pel cap baix, ja s'han venut més de 200.000 exemplars de cadascun dels 6 volums de l'obra que s'han anat publicant entre 1990 i 2004, a Espanya Glénat també els va anar publicant un rere l'altre. La noveta és la possibilitats de tenir l'obra completa en un volum únic de 384 pàgines a color que trobareu per 49,50 €.
Aaaaaiiiii la butxacaaaaa!!

Punxeu aquí per veure una preview d'Edicions Glénat. Per part meva, us deixo aquest slide:

2 comentaris:

Olga ha dit...

Molt interessant, mercès!. Tens raó que el llibre de Barry sorprén quan hi arribes només amb la referència de Disney, tot i que aquest còmic és encara un pas més enllà ;D!.
Una gran obra, i una terrible temptació. Prou que s'ho val, els gairebé 50€, però... ouch!

Anònim ha dit...

Molt interessant...ara a veure si localitze la peli... Realment una sorpresa, trobar una iniciativa tan interessant, i lhora, no-Disney...

Potser Kika la Bruixa, fora del que és el còmic, és clar, va per aquest camí, també...

Salut!!

Related Posts with Thumbnails