dimarts, 5 de maig del 2009

Luís Buñuel i Fritz Lang en còmic

Dos grans mites de les beceroles del cinema, Luís Buñuel i Fritz Lang, són el motiu d'inspiració dels còmics que us comentarem tot seguit.
Sobre Luís Buñuel, el dibuixant extremeny Fermín Solís ha publicat recentment una novel·la gràfica on intenta recrear la seva vida quan estava rodant el legendari documental Las Hurdes, tierra sin pan. La història té molt de ficció perquè gairebé no existeix documentació sobre com Buñuel va dur a terme el rodatge, però Fermín Solís intenta treure suc d'aquell complicat moment, quan Buñuel estava molt desorientat anímicament i no trobava el seu lloc ni a Espanya, ni als EEUU ni a França. Per suposat a la història no li falta la bona dosi de surrealisme que tota referència a Buñuel obliga. El títol, Buñuel en el Laberinto de las Tortugas. 18 euros, 128 pàgines en blanc i negre. Publica Astiberri.












Quant a Fritz Lang, l'il·lustrador de Cincinnati Jon J. Muth, va publicar durant la dècada dels 90 una sèrie de quatre comic books inspirats a M la primera pel·licula sonora de Fritz Lang, exhibida a Espanya amb el nom de M. El vampiro de Düsseldorf.
Amb aquests comic-books Jon J. Muth estava desenvolupant tot un nou llenguatge al còmic, que apropava la seva tècnica pictòrica de caire foto-realista als requeriments expressius de la novel·la gràfica. Ara Editorial Rossell aplega en un volum únic aquells quatre comic books, 192 pàgines a color que donen nova vida als misteris de M. Val 24 euros.



Related Posts with Thumbnails