dimarts, 26 de maig del 2009

Polaqia i Cornoque, dos projectes editorials emergents

















El Saló del Còmic de Barcelona és un inigualable aparador per als projectes editorials emergents.
En aquesta 27ª edició del Saló hem de destacar el col·leciu gallec Polaqia, encapçalat per David Rubín, l'autor de l'exòtic cartell del Saló que podem veure aquests dies penjat pels carrers i estacions de metro de Barcelona. Rubín és també un dels nominats al guardó al millor dibuix per la seva obra Cuaderno de tormentas. Però no tot a Polaqia és David Rubín. Al Saló d'aquest any trobarem també el nº 13 de la seva revista insígnia: Barsowia, 108 pàgines que apleguen obres d'una vintena d'interessants autors nacionals i internacionals, com Frank Arbelo, Dustin Harbin, Alvaro López, Kike Benlloch o el badaloní Miquel Rof.
Una altra interessant novetat que presenta Polaqia és El Corazón de los Árboles, del veterà i polifacètic artista Miguel Bartolomé Nuñez. Es tracta d'un recull d'obres curtes recents, que tenen com a nexe comú uns personatges imaginatius i de reaccions inesperades, històries plenes de poesia i enigma i un dibuix de traç simple i acurat.

















Un altre col·lectiu a tenir en compte és l'editorial aragonesa Cornoque, promoguda des de l'associació cultural Malavida. Al Saló d'aquest any presenten la 3ª entrega de les aventures de Stupiderman, una paròdia del famós home-aranya, obra de l'irreverent Kalitos, que en aquesta ocasió es dedica a ridiculitzar la nova saga de Marvel on Spiderman fa un pacte amb el diable amb l'objectiu de preservar la seva juventut. Al Saló de Barcelona també trobareu el flamant nº 19 de la seva revista humorística Malavida.


Related Posts with Thumbnails