dimecres, 6 de maig del 2009

El tapiz del vampiro, de Suzie Mckee Charnas i Evelyn, d'Andrés G. Leyva


Un parell de novetats interessants al gènere vampiresc. En primer lloc, Alamut Ediciones ens brinda la possibilitat de retrobar una narració cabdal del gènere: El Tapiz del Vampiro, de Suzie Mckee Charnas, autora injustament oblidada per aquestes terres sobretot a causa de la llarga ombra dels relats d'Ann Rice que aclaparen la secció de terror i misteri de qualsevol llibreria. El Tapiz del Vampiro és irrepetible sobretot per la intensitat amb què ens apropa al protagonista; a voltes fins i tot semblaria una novel·la de ciència ficció que especula amb rigor sobre les possibilitats reals d'existència d'un vampir a la nostra societat actual. Tot plegat, però, sense oblidar ni un sol dels ingredients que converteixen una bona narració sobre vampirs en una obra mestra del gènere que al seu moment va rebre el reconeixement dels prestigiosos premis Nebula, l'any 1980. Si us interessa, us recomano ampliar informació sobre aquesta novel·la amb una excel·lent ressenya d'Iván Fernández Valbuena al seu blog Memorias de un Friki, la trobareu aquí. Aquesta reedició de la novel·la El tapíz del Vampiro, de Suzie Mckee Charnas, val 18,95 € i la publica Alamut.

Per tal d'arrodonir les novetats recents del gènere vampiresc us suggereixo també un còmic: Evelyn, el extraordinario caso del doctor Corman, de l'andalús Andrés G. Leyva. Una bona història ambientada al segle XIX, entre una petita vila irlandesa i el Londres de la Revolució Industrial, on una misteriosa nena sembla la responsable d'escampar la llavor del mal que neix al seu voltant. Leyva ens brinda 64 pàgines de tèrboles boires, rostres desnodrits, llops a l'aguait i personatges enigmàtics que asseguren una lectura plena d'intriga fins al final. És d'Editorial Sins Entido i el trobareu per 13 euros.

1 comentari:

Olga ha dit...

La reedicó de "El tapiz del vampiro" és una gran noticia. El tinc en la edició de Alcor, però era frustrant anar-lo recomanant i tenir que afegir... "però està descatalogat" :(

Related Posts with Thumbnails