dimecres, 29 d’abril del 2009

Misty Circus, de Victoria Francés

Fent una ullada a les moltes i captivadores propostes que ens brinda el 27è Saló del Còmic de Barcelona d'aquest 29 de maig, m'aturo a una exposició sobre Sasha que suposa el retorn, 5 anys després, de la il·lustradora valenciana Victoria Francés. Aquella noieta que feia cara de menjar-se el món ha demostrat que no només de cara es pot viure. En aquests anys ha fet caure als seus peus tots els salons internacionals de còmics on ha estat, ha fitxat per Dark Horse Comics i Heavy Metal Magazine, li ha quedat temps per cremar tota una etapa estilística marcada pel romanticisme gòtic, el simbolisme y els relats de Bram Stoker, que es condensen als tres volums de la seva obra Favole, ha renascut de les seves pròpies cendres, s'ha capbussat a l'univers de les nines japoneses Dollfie i ha creat un món de somnis i fantasies materialitzat l'any 2007 a la faula urbana El Corazón de Arlène.
El camí de Victòria Francés ha seguit per la Comedia dell'Arte i la màgia, creant junt amb la dissenyadora de moda Maya Hansen uns conjunts inspirats al món del circ, i ara inicia una nova sèrie d'àlbums que es diu Misty Circus amb Norma Editorial, on dona vida a Sasha Poupon, un vailet pallasso que viu al París dels anys 20 i perd els seus pares quan només té 10 anys. La primera entrega de la sèrie es diu El pequeño Pierrot, 32 pàgines a color en cartoné que trobareu per 14 euros.
Victoria Francés, una artista que ho té tot: hàbil, inquieta, intel·ligent, polifacètica, modesta, seductora sense estridències, amb bon gust, i tot un apassionant camí per còrrer.
En sentirem a parlar.

1 comentari:

Cinderella at Midnight ha dit...

A ver este nuevo proyecto de Victoria Francés (por cierto, sabes que en realidad no es una mujer aunque lo parezca?). :-)

Ah, te recomiendo un blog, que quizás te guste: http://planetasimaginarios.blogspot.com/

Es del traductor de japonés de la Editorial Norma. ¡Espero que te guste!

Related Posts with Thumbnails