dimecres, 29 d’abril del 2009

Fins al 10 de maig, còmics per un tub a Tarragona i Andorra


Si seguim amb aquest ritme, el mes de maig l'haurem de batejar com el mes del còmic, un mes que aquest any culminarà amb la 27ª Edició del Saló del Còmic de Barcelona. Per anar fent boca, de moment tenim dues cites prèvies interesants, una a Andorra i l'altra a Tarragona. Després n'hi haurà més, per exemple el Còmic Nostrum de Palma i l'Ilus·Tation de Barcelona. Tot plegat abans del Saló, també. Però d'això en parlarem d'aquí uns dies. De moment només vull fer-me'n ressó de les dues trobades més imminents:

La Closeta de La Massana, a Andorra, serà fins fins el 10 de maig el centre neuràlgic de La Massana Còmic, un total de 13 exposicions, a quina més interessant. Només per citar-ne algunes: Jazz Maynard, 50 anys de Jabato, 25 anys amb Johnny Roqueta o Percevan de Phillipe Luguy. N'hi ha moltes més, punxeu sobre el cartell que il·lustra aquest text i accedireu directament al pdf amb programa complet del festival.
Parl·lelament a les exposicions, trobareu un munt de presentacions, tallers, conferències i 15 projeccions de pel·lícules sobre Hellboy, Stardust, L'Increíble Hulk, Kung-Fu Panda, Iron Man, Batman, Astèrix i un llarg etc.



També fins al 10 de maig es celebra la 2ª Setmana del Còmic de Tarragona. El centre d'operacions és la Casa de Cultura "El Pallol". Comença el 4 de maig. Destacar que allà cada dia, a 2/4 de 9 del vespre, hi ha conferències amb piscolabis final i bon rottlo. Es tractaran temes com el còmic durant el franquisme, l'humor gràfic o el surrealisme al còmic, de la mà de dibuixants, com Max, KAP o Ramón Sarlé. Quant a les exposicions, dues: El còmic és art i Deliroportades: La primera reivindica el còmic en tota la seva dignitat i poder expressiu, mitjançant originals realitzats en les més diverses técniques pictòriques. Pel que fa a Deliroportades, es tracta dels originals de les portades dels 40 números apareguts fins al moment de la revista Deliròpolis. Igualment, si punxeu sobre el cartell accedireu al programa complet.

Dues trobades ben dispars, quant al to i la filosofia. La de La Massana és molt més glamourosa i espectacular,... amb abundants possibilitats de deixar la vostra VISA sense capacitat de reacció a causa dels innombrables estímuls consumistes que hi trobareu. La de Tarragona té l'encant del relaxament i la familiaritat, sense grans pretensions i apta per a qualsevol butxaca. Com dic, és una qüestió de to i filosofia, no són ni millors ni pitjors. Seria absurd comparar-les. No hi ha dubte que la millor opció és treure el cap per totes dues en algun moment o altre. De temps n'hi ha. Fins al 10 de maig. Això ja ho havia dit, no?

2 comentaris:

Jolan ha dit...

¡¡Pues si pasas por el de Andorra, ya estás soltando prenda sobre la exposición de Perceván!! ;D

Octopus ha dit...

Lo tendré en cuenta! Igual este finde me animo.

Related Posts with Thumbnails