dilluns, 13 d’abril del 2009

L'últim Unicorn, de PS. Beagle


MR ediciones va publicar al novembre de 2008 la darrera versió d'El último Unicornio, de Peter Soyer Beagle, considerada una de les 10 principals obres mestres de la literatura fantàstica de tots els temps. Tot i que la primera versió és de l'any 1968, al llarg d'aquests 40 anys la història original ha experimentant algunes ampliacions i millores, alhora que ha anat creixent un petit univers narratiu al seu voltant: en la forma d'altres obres literàries, un film d'animació, que es va fer l'any 1982, o fins i tot un espectacle musical, dirigit per Elizabeth Huddle i que es va estrenar l'any 1988. Recentment també s'ha publicat la història original en audiobook i fa 3 anys, Beagle va escriure una coda de la història que es titula Dos cors i que ara s'integra a la narració original en aquesta edició que acaba de treure MR Ediciones.

Finalment, des de l'any 2006, Continent Films ha revelat la seva intenció de portar la història al cinema, tot i que per ara no sembla que el projecte vagi endavant. Beagle, però, l'any 2008 semblava estar en un món molt diferent al de l'Últim Unicorn, amb projectes com Strange Road (amb Lisa Snellings-Clark) i a Espanya ens vam poder delectar amb una nova joia de la literatura jovenil, d'aquelles que poden captivar fins i tot als més vells de tots el joves. Em refereixo a Tamsin, publicada orignalment l'any 1999.
Amb tot, Peter Soyer Beagle va anunciar que 2009 seria l'any de L'últim Unicorn, perquè tenia la intencio de publicar dos volums que recullen noves històries dels personatges de la novel·la, com el mag Schmendrick.


Per ara ja tenim l'actualització de la història original de MR Ediciones per 19 euros, amb més poemes de la papallona xerraire, més malifetes de la bruixa Mama Fortuna i més aventures en el camí que porta cap al país del Rei Haggard. Però si voleu ampliar encara més les històries d'aquests personatges em temo que haurem d'esperar amb paciència i una canya. Entretant als EEUU gaudeixen d'una reedició ampliada d'una altra obra (sí, una altra obra ampliada) de Beagle: We Never Talk About My Brother. No penseu pas que l'ampliació és gran cosa, dos contes nous: "By Moonlight" i "The Stickball Witch", que s'afegeixen a la resta que integra aquest recull original de contes escrits des de 2006. Jo no sé com ho veieu però, amb tots els respectes (que són molts) que em mereix PS Beagle, a mi cada dia em recorda més a Van Morrison. Sí, és genial... Va ser genial! Però, si us plau, senyor Beagle, tregui alguna cosa nova, que tenim gana.




















Per cert, si teniu intenció de comprar (o no) la pel·lícula d'animació de 1982 que van fer Jules Bass i Arthur Rankin Jr amb la productora japonesa Topcraft, assegureu-vos d'anar a buscar l'edició especial 25è aniversari, perquè a les edicions anteriors no hi ha doblatge al castellà.
Ah! i respecte al musical de 1988 d'Elizabeth Huddle, el proper 16 d'octubre el Promethean Theatre Ensemble estrena al City Lit Theater de Chicago una versió renovada, dirigida per ED R, que té en marxa un blog dedicat eclusivament al tema. Una bona excusa per anar a Chicago aquesta propera tardor.

Apa! Bavegeu un mica:

4 comentaris:

Cinderella at Midnight ha dit...

No tenía ni idea que había un espectáculo musical de The Last Unicorn!!! Pero qué fuerte!!! Qué bonito... gracias por la info.

Un artículo completísimo y genial. Maravilloso!!!

Cinderella at Midnight ha dit...

...Por cierto... Peter S Beagle publica un nuevo proyecto que se llama 52/50. Se trata de 52 poemas y canciones que se envían en formato PDF, cada lunes, todas las semanas, para celebrar el 50 aniversario de creación artística de este fantástico escritor.

He colaborado con Peter para poner la información también en mi blog: http://petersbeaglefanblog.blogspot.com/2009/04/52-poemas-y-canciones-para-celebrar-50.html

¡Venga, a animarse! :-)

Octopus ha dit...

Vaya, pues yo no sabía eso de 52/50. Me encanta, en cuanto envie este mensaje me subscribo. Y muy interesante también tu blog. Un placer conocerte!

Cinderella at Midnight ha dit...

Bueno, habiendo finalizado ya su 52/50Project, Peter está inmerso en un montón de proyectos nuevos, el último, la obra de teatro Giant Bones. ¿Te has enterado? A ver si salen fotos YA!

Además, se ha publicado ya el primer número del cómic The Last Unicorn. ¿Lo tienes ya? ¿Qué opinas?

Un saludo!!!! :)

Related Posts with Thumbnails