dimecres, 22 d’abril del 2009

Nous integrals de François Bourgeon


La jove editorial francesa 12 Bis publica a Espanya dues obres del gran mestre de la Bande Desineé, François Bourgeon, tot aprofitant la seva presència al 27è Saló del Còmic de Barcelona del proper 29 de maig. Els títols: Los Pasajeros del Viento i Los Compañeros del Crepúsculo, ambdues pertanyents a la primera meitat dels anys 80, sens dubte l'etapa creativa més interessant de Bourgeon. Tenen en comú uns guions impecables, unes ambientacions de gran rigor històric i uns personatges molt ben treballats, tot al servei d'unes històries amb capacitat sobrada per enganxar lectors dels més variats gustos i edats.
Los Pasajeros del Viento és una aventura ultramarina ambientada al colonialisme i el comerç d'esclaus del segle XVIII. A bord d'un vaixell francès, la protagonista, Isabel Mamaye, ens condueix, disfressada d'home, per una trama d'intrigues al llarg de les costes d'Àfrica. I Igual d'exòtica és Los Compañeros del Crepúsculo, que ens transporta a l'enigmàtica Europa del segle XV a través de gàrgoles, pelegrins, homes llops i les més sorprenents fantasies que converteixen aquest còmic en un autèntic espectacle de magnetisme visual.
Aquestes integrals que ara publica 12 Bis consten de 250 pàgines a color. El preu, 55 euros, s'ho val, encara que resulti un pèl car per aquests temps de crisi que corren. Al calaix de les coses negatives tampoc podem deixar de comentar que la traducció té alguna que altra relliscada important, al respecte us recomano llegir aquesta ressenya d'Alvaro Pons a La Cárcel de Papel i els comentaris de diversos internautes sobre el tema. A canvi, però, l'enquadernació és d'una qualitat excel·lent i és una bona ocasió per tenir a la vostra tebeoteca aquestes dues obres cabdals del còmic europeu.
Val a dir que la distribució de Los Compañeros del Crepúsculo a les llibreries s'ha posposat fins al 15 de maig, quan estava anunciat com una novetat del mes d'abril. En tot cas no crec que l'endarrereixin més d'aquesta nova data, perquè és evident que no es permetran el luxe de no publicar-lo abans del Saló del Còmic de Barcelona, on Bourgeon és un dels principals convidats.
Si voleu fer-ne un tastet, aquí us deixo dues seleccions d'imatges, una de cada integral. Que vagi de gust!

2 comentaris:

igor ha dit...

Fantàstic dibuixant, només veient la fragata i les gavines, ja es veu que és un fora de sèrie.
PD: m'agarda molt el blog, com enyoro les revistes de còmics que hi havien abans!

Octopus ha dit...

A mi el que més m'agrada es "Compañeros del Crepúsculo". Per cert, espero que també publiquin a Espanya l'integral d'"El Cicle de Cyann", doncs tinc entès que l'editorial 12 Bis també té ls drets sobre aquesta obra.

Related Posts with Thumbnails