dimecres, 1 d’abril del 2009

Nous còmics de fantasia medieval per aquest mes d'abril


Després d'una pausa per dur al còmic el bandoler Serrallonga, la passada tardor, el gironí Quim Bou torna a les llibreries amb la tercera entrega d'Orn, una aventura èpica de personatges antopomorfs, dels quals Orn, el protagonista, està caracteritzat amb els trets propis d'un gos d'atura. En aquesta ocasió Orn i Aconis es troben en seriosos problemes per sortir amb vida de la perillosa torre d'un mag emprenyat que els sotmetrà als més impensables perills, entre dracs, fades i cadàvers vivents. És difícil destacar el guió per sobre dels dibuixos o a l'inrevés: en Quim Bou està fent una obra molt completa amb capacitat d'enganxar petits i grans per igual. Si cliqueu aquí us baixareu un pdf amb les vuit primeres pàgines del còmic, per gentilesa de Dolmen Editorial.

La tercera entrega de les històries d'Orn, de Quim Bou, val 14 euros, un àlbum a color de 56 pàgines publicat per Dolmen Editorial. Cal dir que la història completa d'Orn ja es va publicar temps enrere, tant en castellà com en català. La integral en catalá la va publicar Maqui Edicions i es pot trobar per 19,95 euros, però és a una sola tinta. La novetat d'aquesta nova edició de Dolmen és que per primera vegada podrem tenir-lo a tot color. Això sí, ens ho haurem de prendre amb paciència, perquè el projecte és que la col·lecció consti de 12 àlbums, més algun altre d'addicional que en Quim Bou pugui anar ideant sobre la marxa,... i tot just anem pel tercer!

També a l'àmbit de la fantasia, Rossell còmics ens porta la primera part de La Llegenda dels núvols escarlata, del guionista i dibuixant romà Saverio Tenuta (bé, en realitat es va publicar al desembre de 2008, però jo almenys no l'he vist a les llibreries fins fa una setmana) una història inspirada en l'estètica dels bunraku, els mil·lenaris espectacles de titelles japonesos. Les tonalitats blanques i porpres, i les seves formes captivadores ens traslladen a un temps mític, a les muntanyes nevades, on Raido Caym, el protagonista, s'abandona tot fugint dels dimonis que turmenten el seu cervell.
Aquesta primera entrega duu per títol La ciudad que habla con el cielo, 48 pàgines a color en format cartoné que publica Rossell Còmics per 15 euros.

Aquí us deixo uns quants detalls del còmic de Saverio Tenuta:

3 comentaris:

Jolan ha dit...

A mi me encanta Orn. ¡Disfruté con un enano con el integral Dos Espadas de Maqui Edicions! Por lo que he creído entender, ¿Dolmen lo va a sacar en una nueva edición a color?

Octopus ha dit...

Hola Jolan,
por ahora no he oído que lo vayan a sacar en integral. Lo que ahora está ahora vendiendo Dolmen es la historia en 13 entregas, de las cuales ya van por la 3ª. Pero, efectivamente, en color, sí, y con la posibilidad de elegir edición en castellano y catalan.
Ahora bien, igual cuando acaben la serie lo publican en integral. Pero esto me lo supongo yo: no he oído nada al respecto.

Jolan ha dit...

Sí, el Historia Universal me lo estoy comprando. Precisamente hace pocos días pillé el tercer número que acaba de salir. A ver si me lo leo este finde, que le tengo unas ganas! Saludos!

Related Posts with Thumbnails