dissabte, 11 d’abril del 2009

Freddie & Me, de Mike Dawson


Les nostres vides tenen una banda sonora, una selecció de músiques que han acompanyat sensacions, sentiments i esdeveniments. Podríem reproduir aquestes músiques a una playlist, i com a resultat despertaríem, un rere l'altre, els records de moments molt concrets, associats de forma permanent a cadascuna d'aquelles músiques dins del nostres cervell: tindríem, doncs, la nostra biografia musicada.
Addicionalment, però, molts de nosaltres tenim un grup o un músic que ens ha marcat per sobre dels altres, de manera que la banda sonora de la nostra vida podria ser perfectament un disc recopilatori de temes d'un mateix músic. I això és el que ha fet el dibuixant escocès Mike Dawson amb Freddie Mercury i Queen, amb la particularitat que ha transportat tots aquests sentiments i sensacions musicals de la seva pròpia vida a una novel·l gràfica anomenada Freddie & Me.
En clau d'òpera rock i amb el leitmotiv del legendari Bohemian Rhapsody, Mike Dawson transforma el pretext de portar la seva pròpia vida al còmic en una fragmentària història del rock, sempre amb la música de Queen com a fons i establint simpàtics paral·lelismes amb les vides de personatges com el propi Freddie Mercury, Brian May o fins i tot George Michael, que ens porten des d'Anglaterra a New Jersey, del rock dels anys 70 al grunge dels 90. 308 esbojarrades pàgines en blanc i negre d'una vida irreverent que no necessita justifcar-se. Freddie & Me val 20 euros i el publica a Espanya La Cúpula.
Related Posts with Thumbnails